سپستان,سپستان+خواص,سپستان چیست,درخت سپستان,میوه سپستان,خاصیت سپستان,گیاه سپستان,فواید سپستان
بهتر است بدانید که درخت سپستان در نواحی جنوبی ایران، به خصوص کرانههای خلیج فارس پراکندگی دارد.البته سپستان گیاهی است درختی که اندامهای هوایی آن پوشیده از کرک وپرزهای خشن میباشد. در واقع برگهای آن متناوب و بدون گوشوارک بوده بیکرک، بیضوی منتهی به دمبرگ بلند، گلها دوجنسی پنجپر تشکیل شدهاز ۲ برچه پیوسته با گلی قیفی مجتمع بصورت گرزن فاصلهدار است. قابل ذکر است که میوه آن شفت است و میانبر چسبنده دارد. میوه شفت آن به بزرگی یک گیلاس می باشد.
قابل ذکر است که میوه این گیاه به اندازه آلوی کوچکی است و در درون آن شیرهای لزج و بیمزهاست که کاربرد دارویی دارد و علیه سرفه سودمند می باشد در پزشکی سنتی از سپستان به عنوان ملین، خلطآور و نرمکننده (به ویژه در رفعگرفتگی صدا) استفاده می نموده اند و مفید بوده است.
بدنیست بدانید که سپستان همچنین موجب کاهش فشار خون شده و از موسیلاژ آن در صنایع قرصسازی استفاده میگردد. واقعیت این است که افرادیکه ریه هایشان خشک و خشن شده و سرفه های خشک میزنند و افرادی که تارهای صوتی شان ورم کرده و صدایشان گرفته و افرادی که عطش مفرد دارند می توانند میوه این گیاه را در دهان گذاشته و بمکند و یا خیسانده و از مایع آن کم کم بنوشند یا به هر دو طریق عمل کنند.
لازم به ذکر است که میوه سپستان در معالجه تبهای گرم مزاج صفراوی همراه داروهای دیگر بسیار مصرف میشود و در ناراحتی های روده ای که در اثر زیاده روی در مشروبات الکلی یا مشروبات گازدار و یا مصرف ادویه های تند حاصل شده اند و سایر خراش های دستگاه گوار خوردن لعاب سپستان یا اضافه کردن سپستان به داروهای دیگر بسیار مفید و نافع است.
منبع:fa.wikipedia.org
منبع: سلام دکتر