چربی لبنیات و دیابت نوع دو
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد تاثیر و رابطه چربی لبنیات و دیابت نوع دو چیست صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.این بحث که آیا چربی لبنیات برای سلامتی خوب است یا بد سالها است ادامه دارد و هنوز اتفاق نظری بر روی آن وجود ندارد. با این حال مطالعات جدید نشان داده که شیر و ماست و پنیر برای سلامتی بسیار مفیدند. حالا یک مطالعه جدید نشان داده که چربی لبنیات میتواند احتمال بروز دیابت را کم کند.آنها میگویند گرچه در چربی لبنیات اسید پالمیتیک وجود دارد که میتواند بالقوه احتمال بروز دیابت را بیشتر کند ولی اسید های چرب بسیار مفید دیگری هم در چربی لبنیاتی مانند شیر و ماست و پنیر هست که اثرات بسیار مفیدی دارند.محققان بریتانیایی در یک بررسی از ۱۶ مطالعه قبلی که در ۱۲ کشور و بر روی بیش از ۶۳ هزار نفر انجام شده نشان داده اند در کسانی که مصرف لبنیات با چربی کامل دارند احتمال بروز دیابت نوع دو به اندازه سی درصد کمتر میشود.فعلا در امریکا و بریتانیا توصیه پزشکان بر مصرف لبنیات کم چرب است ولی این مطالعه و بررسی های دیگری که در چند ساله اخیر انجام شده تاثیر مثبت چربی لبنیات را نشان داده است. محققان فکر میکنند بهتر است در توصیه های رایج پزشکی تغییراتی داده شده و مردم به مصرف لبنیات با چربی کامل تشویق شوند.معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این خبر گفت: مصرف مستمر و کافی شیر و فرآوردههای لبنی نقش بسیار مهمی در کاهش بیماریهایی مانند پوکی استخوان، بیماریهای لثه و دندان، سنگ کلیه، فشار خون، دیابت، نقرس، سرطان روده، سرطان سینه، عوارض ناشی از قاعدگی، چاقی و. به دنبال خواهد داشت. استفاده مستمر و کافی از شیر و فرآوردههای آن علاوه بر تامین عمده نیازهای سلولی بدن، افزایش قد، تنظیم فشار خون، ارتقای هوش و قدرت یادگیری، سلامت لثه و دندان و استحکام استخوان، افزایش قدرت بینایی، افزایش توان کاری، طول عمر و پیشگیری از کار افتادگی و .. را موجب میشود.دکتر صفورا محبی بیان داشت: تحقیقات علمی نشانگر آن است که فرآوردههای شیر در رژیم غذایی میتواند کالری بدن را کنترل و موجب کاهش ذخیره چربی شوند. کلسیم موجود در شیر، سوخت و ساز سلولهای چربی را افزایش میدهد و مانع ذخیره چربی در بدن به ویژه در اطراف شکم و کمر میشود. کلسیم موجود در شیر علاوه بر تسریع در سوخت و ساز بدن از تبدیل کربوهیدراتها به چربی جلوگیری میکند که نتیجه آن جلوگیری از چاقی و تسریع در کاهش وزن است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قند شیر دیر هضم است و برای بیماران مبتلا به دیابت مضر نیست و ضمن تامین نیازهای بدن به عنوان وعده غذایی یا میان وعده هیچگونه ضرری برای مبتلایان به دیابت ندارد. بعضی مطالعات از تاثیر قند شیر بر افزایش ترشح انسولین در بدن دلالت دارد.
دکتر محبی در پایان از تاثیرگذاری شیر و فرآوردههای آن در بیماری نقرس و بهبود عوارض قاعدگی گفت و افزود: نقرس شایعترین نوع التهاب مفاصل بدن به ویژه در میان مردان بالای ۴۰ سال است. افراد مبتلا به این بیماری نباید از غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت و حبوبات استفاده کنند. فرآوردههای شیر حاوی مقدار زیادی پروتئین نمیباشند به همین دلیل مصرف شیر موجب کاهش اسید اوریک خون در افراد سالم میشود و امکان ابتلا به بیماری نقرس را کاهش میدهد. این نظریه طی آزمایشهای کلینیکی به اثبات رسیده است. در مورد اثر مصرف شیر در بهبود عوارض قاعدگی زنان باید گفت: فرآوردههای شیر سرشار از کلسیم، موثرترین رژیم غذایی برای کاهش عوارض و علائم فیزیکی و حسی عوارض قاعدگی زنان است. زنان در دوران قبل از قاعدگی دچار ناهنجاریهای متابولیسم کلسیم به دلیل کمبود آن در بدن میشوند که این عارضه در اثر افزایش ترشح استروژن طی سیکل قاعدگی بوجود میآید. بانوانی که با مصرف شیر و مکمل غذایی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت میکنند بهبود قابل توجهی در رفتار، احساس درد و سایر عوارض ناشی از قاعدگی را شاهد هستند.