خواص و فواید روغن شمعدانی برای چین و چروک پوست چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
همانطور که میدانید گل شمعدانی، بومی کشور آفریقای جنوبی است که علاوه بر زیبایی آن ، خاصیت درمانی نیز دارد.
روغن شمعدانی برای از بین بردن ترک های چاقی , آکنه , آبله و رفع لکه ها بسیار موثر است.
در قدیم، گل شمعدانی معروف به گیاه درمانی برای زخم ها بوده است. از این گل برای درمان بیماری وبا، ناراحتی و رفع چین و چروکپوستی و بند آوردن خون ریزی استفاده می شد. این گل که بومی کشور آفریقای جنوبی است به علت بوی معطر و خاصیت دارویی در سراسر جهان کشت می شود.
در این مطلب از سایت «ehow» به چند خاصیت این گیاه اشاره می کنیم: گل شمعدانی خاصیت تسکین دهندگی دارد و از اضطراب ، عوارض قاعدگی و یائسگی می کاهد. ـ زخم ها، بریدگی، خراشیدگی، اگزما، بواسیر، قارچ ناخن، بی خوابی، واریس و آفتاب سوختگی را درمان می کند. ـ روغن این گیاه روی موها عملکرد ضدافسردگی دارد و بنابراین استرس و اضطراب را از بین می برد. ـ روغن طبیعی گل شمعدانی ضددیابت است. حشرات را دور نگه می دارد. ـ استفاده موضعی این روغن روی پوست، درد را تسکین می دهد و با عفونت ها مقابله می کند. ـ این روغن بازسازی سلول های پوست را تحریک می کند. ـ برای سوختگی های خفیف مناسب است، زیرا که به طور طبیعی بافت پوست را تقویت و سفت می کند. ـ روغن گل شمعدانی برای درمان سلولیت ها بسیار موثر است . ـ برای تمیز کردن روزانه پوست از روغن این گل استفاده کنید تا علاوه بر تقویت کردن، پوست را در برابر چین و چروک ها محافظت کند.
روغن شمعدانی کاربردهای فراوانی دارد که در اینجا به مهمترین خواص اشاره می کنیم ۱٫ از بین بردن درد عضلات و رفع گرفتگی آنها : مالش ۵ قطره روغن گل شمعدانی به همراه یک قاشق روغن جوجوبا بر روی موضع بسیار نافع است . ۲٫ درمان عوارض پوستی : با مالش روزانه دو بار روغن شمعدانی (۵ قطره روغن شمعدانی + یک قاشق چایخوری روغن نارگیل ) می توان به درمان آکنه و درماتیت کمک نمود. ضمنا برای جلوگیری و ممنوعیت از رشد باکتری ها بر روی پوست و ضد عفونی زخم های پوستی مالش ۲ قطره روغن شمعدانی بر روی زخم و پوشاندن آن با گاز استریل ( ۲ بار در روز ) کمک به انعقاد و ضد عفونی زخم خواهد شد.روغن شمعدانی اثر بسیار مفیدید در درمان زخم ها ، سوختگی ها و سرمازدگی پوست دارد. ۳٫ بهداشت پوست و مو : کاهش چین و چروک پوست (۲ قطره روغن شمعدانی را به لوسیون خود اضافه نمایید ) ماساژ ۲ بار در روز و به مدت ۲ هفته جهت حفظ طراوت پوست می توانید ۱ یا ۲ قطره روغن کندر را در یک قاشق چایخوری روغن نارگیل رقیق نموده و آن را روی پوست خود ماساژ دهید. ۴٫ درمان عفونت قارچی پاها : برای درمان عفونت های قارچی پاها به خصوص در بین ورزشکاران می توانید با ماساژ موضع درگیر شده با عفونت با ۵ قطره روغن شمعدانی به همراه یک قاشق چایخوری روغن نارگیل به صورت دو بار در روز استفاده نمایید . ۵٫ درمان زونا : ماساژ بدن با سه قطره روغن شمعدانی به همراه یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل می تواند در کاهش درد و التهاب در بیماران زونا موثر باشد. ۶٫ درمان اختلالات تنفسی : ماساژ گلو و آغشته کردن مخاط سوراخ بینی به روغن شمعدانی و یا استفاده از بخور می تواند موجب کاهش گلودرد و عوارض تنفسی گردد. ۷٫ خونریزی ها : مالش بر روی بدن بیمار می تواند موجب انعقاد خون و بند آمدن خونریزی گردد ۸٫ درمان بواسیر : اضافه کردن یک قطره روغن شمعدانی به بستنی و یا شیر سویای یخ زده و مالیدن آن به موضع ۹٫ کاهش علائم آلزایمر : با کمک استنشاق بوی روغن شمعدانی می توان در درمان بیماری با پیشرفت های بهتری رو برو گردید ۱۰٫ از بین برنده بوی بد بدن : ساخت اسپری گیاهی و استفاده از آن به صورت روزانه ( ۵ قطره روغن شمعدانی را به پنج قاشق غذاخوری آب اضافه کرده و از آن یک اسپری بسازید ) ۱۱٫ سایر : روغن شمعدانی محرک تکثیر سلول ها بوده (به صورت بخور) و بسیار مدر می باشد
این روغن در کودکان زیر ۶ سال و نوزادان نباید مصرف گردد.حتی بوئیدن روغن شمعدانی می تواند موجب مسمویت در این افراد گردد.
برای استفاده از روغن شمعدانی بهتر است از یک روغن رقیق کننده مانند جوجوبا یا نارگیل استفاده شود به دلیل خاصیت منقبض کنندگی این روغن در مورد عروق خونی نباید در افراد با فشار خون بالا تجویز گردد قبل از مصرف حتما تست قطره را انجام دهید ( یک قطره روغن را بر روی بازوی بیمار قرار دهد و ۱۵ دقیقه صبر کنید ، درصورت بروز علائم حساسیت از روغن استفاده نکنید ) در زنان باردار و شیرده نباید از این روغن استفاده نمود.
ـ روغن شمعدانی میزان قند خون را تنظیم می کند. ـ چند قطره روغن طبیعی گل شمعدانی را با نصف لیوان آب معدنی مخلوط و روی پوست خشک، چرب، خشک وچرب، سوختگی، آکنه،سرمازده استفاده کنید. این روغن که خاصیت ضدعفونی کننده دارد علاوه بر بهبود بخشیدن، از عفونت نیز پیش گیری می کند. ـ برای کاهش سلولیت روغن شمعدانی را با روغن های ماساژ مخلوط و استفاده کنید. ـ برای مقابله با افسردگی چند قطره روغن را در دستگاه پخش کننده بو بریزید و یا این که چند قطره روی دستمال بریزید و عمیق نفس بکشید. ـ برای تهیه چای گل شمعدانی، اگر از برگ های خشک استفاده می کنید ۲ قاشق مرباخوری و اگر تازه یک قاشق مرباخوری را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. ـ برای تهیه کمپرس، به مدت ۱۵ دقیقه برگ های خشک آن را در آب جوش دم و صاف کنید و سپس استفاده کنید. ـ برای تهیه روغن، ظرف شیشه ای را تا لبه با گلبرگ ها پر کنید و با روغن زیتون کاملا بپوشانید. ظرف را ببندید و به مدت ۲ هفته در حالی که هر روز تکان می دهید، ظرف را در معرض نور خورشید قرار دهید. این روغن را می توانید تا ۳ ماه در یخچال نگه دارید. منبع:روزنامه خراسان
روش استفاده: روزی دو مرتبه هر بار دو تا سه قطره بر روی پوست مالیده وده دقیقه پوست را به سمت بالا ماساژ دهید. حتما به سمت بالا ماساژ دهید تا پوست شل و افتاده نشود
– روغن شمعدانی روغنی بینظیر است که برای به تعادل رساندن پوست اثری فوق العاده دارد و می تواند باعث شفافیت و درخشش پوست شود و یکی از بهترین روغن های ضد چروک است. – از آنجاییکه روغن شمعدانی هماهنگ کننده هورمون های بدن، نشاط و آرامش بخش است می توان از آن برای کاهش استرس ها و دردهای قاعدگی خانم ها استفاده نمود. – روغن شمعدانی خاصیت خواب آوری قوی دارد و هم چنین باعث آرمش نیز می شود. – روغن شمعدانی یک نرم کننده مو شگفت انگیز است.
روغن های مکمل: روغن پرتقال، روغن لیمو، روغن رازیانه، روغن تخم هویج، روغن ترنج، روغن گل سرخ
استفاده از روغن شمعدانی باعث کشیدگی پوست میشود و میتوانید به عنوان یک داروی طبیعی برای پوست چرب خود استفاده کنید زیرا این روغن میتواند پوست را از آکنهها و زخمهای دوره درمان پاک سازی کند و التهابهای پوستی را تسکین بخشد و همچنینف باعث افزایش گردش خون میشود.
دما:شمعدانی معمولی در گستره دمایی وسیعی میتواند رشد کند و گل بدهد.در گیاهان به دست امده از قلمه،دمای شبانه ۲۱ درجه سانتی گراد بهتر از دمای ۱۵ یا ۱۰ درجه گلدهی را تسریع میدهد.در شمعدانی های بذری،افزایش دما از ۱۰ تا ۲۴،سرعت رشد و گلدهی را بالا میبرد.البته در بعضی منابع بیان شده است که دماهای پائین برای گلدهی P.domesticum لازم است و گل انگیزی فقط در دمای کمتر از ۱۷ درجه رخ میدهد.شمعدانی عطری در دمای ۵ تا ۱۰ درجه بیشترین رشد و نمو را از خود نشان میدهد.در تولی اقتصادی شمعدانی،دمای روزانه ۲۰ درجه و شبانه ۱۷ درجه برای گیاه فراهم میکنند.با وجود این در نقاط سرد به ناچار باید در ماه های زمستان و حتی در فصول دیگر شمعدانی ها را به داخل منزل برد یا انها را در گلخانه نگهداری نمود.شمعدانی در محیط داخلی منزل نیز به خوبی رشد و نمو میکند.تهویه هوای اتاق ها،عامل مهمی در زمینه نگهداری شمعدانی است.به طور کلی،شمعدانی گیاهی ویژه اب و هوای متعادل و کمی مرطوب سواحل دریاست.گاهی در باغ ها شمعدانی بلند و قوی میشود ولی در شرایط گلخانه های گرم و خشک و یا سرد و بی نور،چنین رشدی امکان پذیر نیست.در شرایط محیطی سرد و خشک،برگ های مسن شمعدانی قرمز رنگ میشوند. نور:شمعدانی های معمولی به نور مستقیم افتاب نیاز دارند و در سایه،غنچه های گل در انها تشکیل نمیشوند.به همین دلیل در زمستان به خاطر تابش کم افتاب،گل خوبی نمیدهند.از طرفی افتاب شدید برای انها مضر و باید در تابستان برای انها کمی سایه ایجاد کرد.رقم های جدیدی تولید شده که حتی در زمستان گل خوبی میدهند،استفاده از نور مکمل در زمستان که میزان نور کم است باعث تسریع گلدهی میشود.شمعدانی نسبت به طول روز بی تفاوت است.گل انگیزی در شمعدانی معمولی به میزان انرژی تابشی دریافت شده توسط گیاه بستگی دارد. آبیاری:به طور کلی شمعدانی را باید در محلی به نسبت خشک پرورش داد و در فاصله بین دو ابیاری باید خاک گلدان خشک شود.بعضی از رقم ها دارای یک دوره رکود رشدی می باشند که در این حالت نباید ابیاری شوند تا خزان کنند.بر عکس شمعدانی پیچ و شمعدانی عطری نیاز بیشتری به ابیاری دارند و خاک انها باید همیشه مرطوب باشد.تولید کنندگاه از تنش آبی برای کاهش رشد،کنترل ارتفاع گیاه و مقاوم سازی ان پیش از فروش استفاده میکنند. خاک:انتخاب و اماده سازی یک محیط کشت مناسب،رمز موفقیت در تولید شمعدانی است.
شمعدانی در زمستان نیاز چندانی به کود ندارد.در سایر فصل ها،محلول پاشی ماهیانه با یک کود کامل و با غلظت کم نتیجه خوبی میدهد.کودپاشی و ابیاری بیش از حد،باعث رشد رویشی زیاد و کاهش تعداد گل میشود.افزایش شمعدانی با قلمه و بذر قابل افزایش است.اگر چه هنوز افزایش با قلمه بسیار رایج است،ولی استفاده از بذر برای افزایش رو به گسترش است.
شمعدانی با قلمه علفی ساقه که از اول تابستان تا اواسط پائیز از روی گیاهان برداشت میشود،به راحتی امکان پذیر است.قلمه ها را باید از شاخه های جدید گرفت که خود سبز بوده و در ضمن رسیده و تا حدودی چوبی شده باشند،قلمه باید درست از زیر یک گره قطع شود.قلمه باید ساده و به طول ۸-۱۲ سانتی متر و دست کم دارای ۳-۴ گره باشد.برگ های پائینی قلمه و نیز کل باید حذف بشوند.قلمه ها را در ماسه و در محیط گرم گلخانه کشت کنید.استفاده از مواد ریشه زایی لازم نیست.در روزهای اول،به قلمه ها سایه داده میشود ولی پس انکه خطر پژمردگی رفع شد،به تدریج به انها نور کافی میدهند.
منبع : jesarat